Nasi Dagang Yana!!!!

18 Mac 2011.

Pagi Jumaat yang penuh barakah.Anak2 dikejut bangun awal.Insya Allah kami akan bertolak ke Amman  pagi ini bersama keluarga Ust Ahmad.Kami sewa van Abu Seif untuk ke sana.
sedang menunggu abu seif.

sempat lagi Faseh posing ..

subhanallah..pokok di rumah abu seif.

taman mini di depan rumah abu seif.ni pokok inab(anggur).

10.00 pagi.
Alhamdulillah sampai di Sweileh.Kami ke rumah Ust Syed dahulu.Seronok dapat jumpa Kak Pah.Hm..tahniah yer Kak Pah...Bulan 11 tahun ni menambah lagi seorang ahli Sweileh.Sekarang tengah alahan..loya2 tekak.Sabarlah Kak Pah.Apapun,terimakasih jamu kami dengan mee goreng yang sedap.Tak sempat lak nak snap gambar...^__^.


11.30 thari.
Naik ke tingkata atas,imarah yang sama.Ke rumah Kak LIza.Tengok Maryam!!!Ya Allah..geramnya tengok..comel dan chubby.Usianya dah nak masuk sebulan.Bersalin 21.2  yang lepas.Alhamdulillah..ada rezeki kami sampai datang melihat baby comel nih.Tengok Kak Liza,kemain cergasnya buat kerja rumah.Tak gaya orang bersalinpun.Kena belajar dan menuntut ilmu nih..

Ini merupakan anak ke 5 Kak Liza.Alhamdulillah..semuanya dipermudahkan Allah urusan bersalin.Bersalin di Hospital Isra' di Amman nih.Baby made in Jordan nih..YA Allah..mudahkan juga urusan ummi melahirkan permata hati di bumi yang penuh barakah ini.Mencari pengalaman dan motivasi kekuatan untuk bersalin nanti.Ya Allah mudahkan kami ...

Maryam yang comel...

sentuhan penuh kasih sayang!

merengek ..cari ibunya..

dapat apa tuh?geram tengok tangan comel nih...

Aishah dan umminya..

Kak Jannah dengan doll nya..suka sangat dapat main.

dalam perjalanan ke rumah Yana nih..

bunga depan imarah Yana.Subhanallah!

1.00 thari.
Selepas solat Zuhur kami ke rumah Yana pula.Nasi dagang!!!!! Alhamdulillah..tercapai juga hasratnya..Terimakasih banyak2 Yana..Jasamu memang dikenang.Inilah lumrah kehidupan di perantauan..Nak beli,takder.Nak buat..tak berapa reti..Kenalah minta tolong kawan2 yang dah expert tolong buatkan..Nanti nak try buat sendiri.Ikan payah nak cari kat Irbid nih.Takper..nnt kita beli di Amman,buat balik ke Irbid.

hidangan yang menyelerakan..

nasi dagang ganung ning!made from Jordan...

jemput makan semua!

Bulatnya mata Izzah Ashwaq..anak yana.

merenung masa depan...

Aishah,Izzah dan ummi..
subhanallah..cantiknya bunga..

dalam perjalanan ke rumah ust Anhar.


 kak Jannah suka sangat pegang baby girl nih..

Seterusnya kami ke rumah Ust Anhar.Menjamu selera di sana pula.Alhamdulillah..

PUlang ke Irbid dalam keadaan letih.Alhamdulillah sampai selepas Isyak.Tidur dalam keletihan..Selamata Malam..

..gambar tak sempat nak upload lagi..nak buat sarapan jap...
Alhamdulillah..dah upload..banyaknya gambar kat entri nih...layan jerlah yer..

2 comments:

Raudhah Mardhiah said...

ai buat izma....rs ye ada wartawan je mr kt umah ni....adoi xla power sgt nasi dagang pun. cuma blh ubat rindu nasi dagang ganu.

ummu faqeh said...

sedap jer tgk semula nasi dagang nih..nnt nak try buat..apa2 pun..terimakasih bnyk2 yer yana..

Post a Comment